وقتی مکلارن ماشین فرمول 1 را با هواپیمای جنگنده اشتباه می گیرد!
مسابقات ماشین رانی فرمول 1 را می توان نمایشگاهی از آخرین دستاوردهای مهندسان مکانیک و کمپانی های خودروسازی به حساب آورد. تکنولوژی های به کار رفته در ماشین های این مسابقه همیشه چندین سال از نسل خود جلوتر هستند و معمولا پس از گذشت دوره ای کوتاه مدت به تدریج وارد ماشین های معمولی نیز می شوند. از این گذشته طراحی این خودروها نیز بسیار خاص و بی نظیر است و مجموعه ای از قوانین فیزیکی برای شکل دادن به ظاهر ماشین های فرمول 1 در نظر گرفته می شود. البته هیچ پدیده ای خالی از ایراد هم نیست. حوادث پیش آمده برای رانندگان این مسابقات و در آخرین مورد آنها، مرگ غم انگیز ژول بیانچی، راننده تیم مورسیا در سال 2014 و در گرندپری ژاپن، باعث شد قانون گذاران فرمول 1 بیش از پیش به فکر امنیت جانی رانندگان حاضر در رقابت ها باشند. با این تفاسیر، مکلارن، یکی از شرکت کنندگان فرمول 1، طراحی مفهومی خود را معرفی کرده که در عین رعایت همه قوانین مسابقات فرمول یک، بیش از آنکه به یک ماشین مسابقه شبیه باشد یک جت جنگنده را به بیننده یادآوری می کند!
مدل مفهومی مکلارن که MP4-X نام دارد در واقع دیدگاه مکلارن از آینده است. در این خودرو از نمایشگرهای روی شیشه درست مانند آنچه در جت های جنگنده می بینیم استفاده شده است و سنسورهایی که روی تایرها قرار دارند راننده را از خطر ترکیدگی لاستیک ها آگاه می کنند. همچنین بر اساس شایعات مطرح شده درباره استفاده احتمالی از کابین هایی برای حفاظت از سر رانندگان در هنگام مسابقه، MP4-X از کابینی استفاده می کند که بی شباهت به کابین هواپیماهای جنگی نیست. مکلارن در توضیح این خودروی بی نظیر آورده است که برای طراحی آن، از ترکیب تکنولوژی های موجود و تکنولوژی هایی که در آینده مورد استفاده قرار خواهند گرفت استفاده شده است. برای مثال سیستم ذهن خوانی در MP4-X تعبیه شده که سیگنال های الکتریکی را از مغز راننده دریافت کرده و برای کنترل بهتر خودرو از آنها استفاده می کند. همچنین استفاده از پنل های هولوگرافیک نیز یکی دیگر از ایده های مکلارن برای آینده فرمول 1 است.
البته این پایان ماجرا نیست. در بدنه این ماشین از الکترودهایی استفاده شده که هوای پیرامون آن را به پلاسما تبدیل می کنند و می توانند برای ایجاد نیروی رو به زمین در قسمت پیچ های پیست فعال شوند. نیروی مورد نیاز برای راه اندازی این سیستم کنترلی پلاسما نیز از موتور خودرو تامین می شود. البته در حال حاضر قوانین فرمول 1 اجازه چنین کاری را به سازندگان نمی دهد، اما جف مک گرث، مدیر نوآوری در بخش تکنولوژی های کاربردی مکلارن، اعتقاد دارد در آینده می توان از چنین سیستم هایی در کنار تونل های باد تعبیه شده در بدنه خودرو برای عملکرد بهتر آئرودینامیک و همچنین دستیابی به سرعت های بالا استفاده کرد. پوشش روی کابین راننده نیز به کمک موادی ساخته شده که در زمان بارندگی آب باران را از جلوی دید راننده کنار زده و با توجه به زاویه تابش نور عکس العمل های متفاوتی نشان می دهند.
نظر شما درباره طراحی و تکنولوژی های این خودروی شگفت انگیز چیست؟ مطمئنا فرمول 1 با ورود چنین خودروهایی دچار انقلابی عظیم خواهد شد. در ادامه می توانید تصاویر بیشتری از این مدل مفهومی زیبا مشاهده کنید: